Cerca en aquest bloc

dimecres, 3 de novembre del 2010

El pedrer

El pedrer, o les pedreres, és un apèndix carnós situat al principi de l'intestí que es forma quasi sempre per infart de les glàndules, normalment dels ocells. El seu objectiu és realitzar la digestió mecànica en alguns grups de vertebrats, com per exemple, les aus granívores. El seu nom prové de les petites pedres que a moltes espècies es troben i serveixen per ajudar a triturar els aliments que minjen els mateixos.

Les pedreres es troben en l'esòfag dels animals. Les de pollastre són considerades vísceres i tenen un preu molt baix a pesar de ser un plat realment saborós. Tenen sabor a carn amb un lleuger fons a víscera, i una vegada cuinades la seua teixidura queda lleugerament dura, recordant als cartílags, encara que molt més fàcil de mastegar.

Els animals que tenen pedreres són totes les aus, molts reptíls com ara els cocodrils, alguns cucs de terra, alguns peixos como ara alguns salmons (Salmo stomiachicus), i alguns rumiants (encara que són prou diferents a les de les aus se'ls anomena igual).

http://ca.wikipedia.org/wiki/Pedrer



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Recordes?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...