Cerca en aquest bloc

divendres, 6 de novembre del 2009

El joc del punyet

Aquesta tarda a l'hora de matemàtica i després de recollir-ho tot per tenir més temps, ens hem posat a jugar al joc del Punyet.

Hem fet un munt de sumes quan obríem la mà però també n'hem fet d'aquelles difícils quan el primer de la parella deia el número de cigrons que pensava que tindrien entre els dos i l'altre segons el que havia dit el seu company o companya i sabent el que ell tenia a la mà, havia de dir el número.
Quan cadascú tenia 6 cigrons i el primer deia 6 volia dir que pensava que l'altre de la parella també havia posat a la mà els 3 cigrons?
Potser pensava
3+?= 6

3+3= 6
Però... si deia 2, el segon potser pensava
1+1=2
0+2=2
2+0=2



He trobat una bona explicació del joc a http://www.xtec.cat/~jortola/jocs/jocs%20populars.htm

EL PUNYET
Els jugadors agafaven pedretes. Posaven les mans darrere l'esquena per a posar-se en una mà les pedres que volgueren, o no posar-se'n cap. Tot seguit, cadascú mostrava la mà tancada i deia un número diferent, per tal d'endevinar el nombre total de pedretes que havien tret entre tots. Després, amb les mans obertes, comptaven les pedretes. Repetien bastants voltes la jugada, alternant l'ordre en que deien el número de pedres. A la fi guanyava qui més vegades ho encertava.

Llista de sumes possibles quan fèiem servir 6 cigrons:
1+1
1+2

1+3
2+1
2+2
2+3

...
Au! Continueu vosaltres i la setmana que ve, si podem, farem totes les llistes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Recordes?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...